(VIDEO) Inbrekers slaan toe en roven auto’s leeg van zorgpersoneel

(VIDEO) Inbrekers slaan toe en roven auto’s leeg van zorgpersoneel

TILBURG – De politie deelt maandagavond beelden van de mannen die aan het begin van de coronacrisis auto’s van zorgpersoneel van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg hebben leeggeroofd. Het gaat om drie mannen die in een grijze Mercedes stationwagen reden.


De auto-inbraken vonden plaats op dinsdagmiddag 24 maart rond vier uur. Na een hectische en heftige werkdag, troffen verschillende medewerkers na hun dienst een opengebroken en leeggeroofde auto aan op de parkeerplaats.

Drie mannen in een grijze Mercedes stationwagen parkeren die middag hun auto aan de Leijweg in de buurt van het ETZ. Ze lopen naar het parkeerterrein waar auto’s van personeel staan. Daar stelen ze twee kentekenplaten van geparkeerde auto’s die ze weer meenemen naar hun auto aan de Leijweg. De kentekenplaten monteren ze op hun stationwagen. 

Twee kentekens
Voorop monteren ze het kenteken 14-ZKJ-7 en achterop 3-SJT-55. Zo rijden ze naar het parkeerterrein van het ziekenhuis. De slagboom is open omdat er extra ziekenhuispersoneel is opgeroepen dat normaal niet in het ETZ werkt. De mannen maken daar misbruik van. 

Vervolgens slaan ze op de parkeerplaats ruiten in en rijden ze weg met gestolen spullen. Dat doen ze bij drie auto’s van zorgmedewerkers die op dat moment coronapatiënten aan het helpen zijn. “Er zijn geen woorden voor”, meent de politie.

Vliegensvlug
De dieven halen vliegensvlug complete dashboards met navigatiesystemen uit de auto’s. “Het zijn onderdelen die soms worden gebruikt in gestolen auto’s. Ze kunnen ook te koop zijn aangeboden aan autobedrijven”, denkt de politie. De politie hoopt dat er bedrijven zijn die de spullen aangeboden hebben gekregen of die de mannen herkennen.

Ook roept de politie tankstationmedewerkers in de buurt op: “Is u die grijze Mercedes stationwagen opgevallen? Elk beetje informatie is welkom.”

Tekst: Omroep Brabant