Geen flappentapper meer in Bavel, pinautomaat verdwijnt

Foto: Marcel van Dorst

Geen flappentapper meer in Bavel, pinautomaat verdwijnt

BAVEL – In Bavel zullen vanaf eind juni geen traditionele pinautomaten te vinden zijn. De laatste lappentapper van de Rabobank verdwijnt eind juni. De Rabobank geeft als reden aan dat het gebruik van contact geld sterk is afgenomen en meer gebruik wordt gemaakt van pinbetalingen. ,,Tegelijkertijd zijn de kosten om een automaat aan de gang te houden en te beveiligen (tegen criminaliteit) sterk gestegen”, staat in de brief.

Breda
Inwoners van Bavel moeten straks naar Breda, waarbij de dichtstbijzijnde automaat aanwezig is in winkelcentrum De Burcht. En ze kunnen tijdens openingstijden gebruikmaken van de automaat in de Albert Heijn. Ze mogen daar één keer per dag pinnen en maximaal 250 euro opnemen. Ook is het mogelijk geld te laten bezorgen. Dat is een jaar gratis, daarna 5,50 euro per keer.