(VIDEO) Schietpartij in Rijen, verdachte op blote voeten op de vlucht

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO) Schietpartij in Rijen, verdachte op blote voeten op de vlucht

RIJEN – Bij een schietpartij op de Karel Doormanstraat in Rijen is zaterdagavond een man ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is met meerdere schotwonden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een zoektocht gestart naar de verdachte, die op blote voeten is gevlucht. 

Ook het arrestatieteam is ter plaatse. Foto: Marcel van Dorst

Voor de schietpartij, die rond 21.00 uur plaatsvond, is een traumahelikopter opgeroepen. Er is een politieteam met zes wagens aanwezig in de straat. Ook zijn de Landelijke Eenheid en de Marechaussee opgeroepen.

Het is al langer aan het rommelen
Volgens omwonenden zou het al langer “rommelen in de wijk” en zouden er al meer incidenten zijn geweest. Of dat in relatie staat met de schietpartij van vanavond is niet duidelijk.

Bosgebied in gevlucht
De politie zoekt naar de verdachte, die op blote voeten een bosgebied in is gevlucht. Zijn schoenen zijn gevonden in de straat. Bij de zoektocht is er ondersteuning van een politiehelikopter, die boven het bosgebied vliegt. ,,Het lijkt er nu op dat de kans groot is dat het bekenden van elkaar zijn, maar dat moet onderzoek verder uitwijzen”, zegt een politiewoordvoerder, nadat verschillende getuigen in de straat zijn gehoord.