Demonstratie op 18 Septemberplein Eindhoven tegen lockdown

Foto: Sem van Rijssel

Demonstratie op 18 Septemberplein Eindhoven tegen lockdown

EINDHOVEN – Op het 18 Septemberplein in Eindhoven komen tientallen demonstranten bij elkaar om te demonstreren tegen de lockdown. De organisatoren ‘Demonstratie van het Volk’ komen om 12.00 uur met 30 mensen, maar daar zullen zeker meer demonstranten bij aansluiten, gezien de oproepen op internet. 

En dat terwijl burgemeester John Jorritsma van Eindhoven nu juist als voorwaarde heeft gesteld dat er niet meer dan 30 mensen meedoen aan de demonstratie. En dat zij ook 1,5 meter afstand moeten houden. ,,Wij willen ook voorzichtig doen, die 1,5 meter handhaven. Maar de regels die de burgemeester ons nu oplegt, maken demonstreren feitelijk onmogelijk. We worden heel erg tegengewerkt door de gemeente”, zegt Martin Forster van Demonstratie van het Volk (DVHV).

Tot hoe laat de demonstratie zal gaan duren is ons niet bekend.