Geen proefdraaien horeca in Breda, burgemeester Depla teleurgesteld

Foto: Marcel van Dorst

Geen proefdraaien horeca in Breda, burgemeester Depla teleurgesteld

BREDA – De binnenstad van Breda mag niet proefdraaien op maandag 24 mei. Dat heeft het kabinet de uitbaters laten weten. Bedenker van het plan Johan de Vos, vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda, is boos en teleurgesteld. ,,Laf van minister Grapperhaus om dit tegen te houden.”


Erg dom
Volgens De Vos was eigenlijk iedereen voor het plan om te gaan oefenen. ,,De gemeente Breda, de veiligheidsregio hier ook. Alleen de minister durft het dan niet aan. Ik vind het heel erg dom,” zegt de Vos tegenover BN de Stem. De horeca wilde oefenen met het 1,5 meter beleid vanwege corona. Breda moest als test dienen voor de rest van Nederland zodat eventuele problemen op 1 juni voorkomen hadden kunnen worden. Afgelopen week schaarde ook burgemeester Paul Depla zich achter dit idee.

Ander antwoord
Depla had eigenlijk een ander antwoord verwacht, ,,Eerlijk gezegd had ik, na wat je op Hemelvaartsdag zag gebeuren toen het op een aantal plaatsen erg druk was, gedacht dat er meer steun zou zijn voor zo’n testdag. Want we moeten natuurlijk niet denken dat een terrasje pakken of naar het cafe gaan, straks weer gaat zoals voorheen. Als de horeca op 1 juni open gaat, zijn ze bijna drie maanden dichtgeweest. Iedereen wil dan graag weer even een terrasje pikken. Oefenen om de kinderziektes eruit te halen was handig geweest.‘’