Harde klap in Made na gezinsdrama, wijkagent Wesley staat inwoners bij

Bloemen voor de deur. Foto: Marcel van Dorst

Harde klap in Made na gezinsdrama, wijkagent Wesley staat inwoners bij

MADE – Het is een harde klap in het hechte dorp Made. Iedereen kent elkaar en gaat gemoedelijk met elkaar om. Vandaar dat het nieuws van het gezinsdrama, waarbij Gea Godwaldt en haar man Richard omkwamen, insloeg als een bom.

Wijkagent Wesley van Arendonk merkt dat er veel vragen zijn onder de bewoners. “Het is een hecht dorp waar iedereen elkaar kent. Het is een wond die moet genezen,” verteld hij tegen Omroep Brabant. “Het gaat om twee families, allebei uit Made. Dat maakt het extra lastig,” aldus Van Arendonk. “Ik denk dat het de tijd nodig heeft. Het is een wond die moet genezen.”

Veel vragen
Dorpsbewoners hebben veel vragen aan de wijkagent, veelal de vraag hoe en waarom. “Mensen zijn nieuwsgierig en willen weten wat er gebeurd is. Ze willen hun vragen beantwoord hebben, om het op die manier een plekje te kunnen geven. Maar dat kan gewoon niet.” Het politieonderzoek is afgerond en de familie is ingelicht. “Daar blijft het bij. We willen de privacy van alle betrokkenen waarborgen. Mensen zullen het waarschijnlijk dus nooit weten. Het zal altijd een vraag blijven.

Wijkagent in Made
Van Arendonk begon in 2007 bij de politie en is sinds eind 2017 wijkagent in Made. Hij groeide op in Den Hout en was vaak in Made te vinden. Het gezinsdrama maakte daardoor extra veel indruk. “Het is een heftig incident. Zolang het niet te dichtbij komt, is het gewoon mijn werk. Maar natuurlijk heb ik zo mijn gedachtes. Je vraagt je wel af: waarom? “

“Je hebt de politieagent Wesley en de Wesley zonder uniform,” vervolgt hij. “Natuurlijk heb je het er thuis over. Het is niets niks. Het is iets waar je als wijkagent niet vaak mee te maken krijgt.”


BEKIJK OOK:

Emotionele oproep op Facebook dochter Laura na gezinsdrama Made

Schooljuf en haar man dood door gezinsdrama in woning Made

(VIDEO) Twee doden in woning aan de Hooimijt in Made