Gaat Nederland weer op slot? Drukte op Hemelvaartsdag

Drukte op het strand van Scheveningen. Foto: Mischa Keemink

Gaat Nederland weer op slot? Drukte op Hemelvaartsdag

BRABANT – Gaat Nederland weer op slot? Veel mensen zijn er bang voor gezien de drukte op deze warme Hemelvaartsdag. Op verschillende plaatsen bleek het veel te druk. Zo werden bij de Galderse Meren de toegangswegen afgesloten. Op andere plaatsen in Brabant leek het onder controle.

Zuiderplas Den Bosch
Aan de Zuiderplas In Den Bosch hielden mensen zichtbaar rekening met elkaar. “Ik let er heel erg op”, zegt een vrouw. “Ik wil gewoon niet dat mensen te dichtbij komen.” Verderop zit een man te kijken naar zijn kinderen in het water. “Ze doen aan wedstrijdzwemmen en hier kunnen ze een beetje trainen. We kunnen niet naar een zwembad. Dan maar hier.”

Landelijk meer problemen
Landelijk gezien waren er meer problemen. Er ontstonden vroeg op de dag al files richting de stranden, bij Designer Outlet Center in Roermond staan lange rijen met vooral dagjesmensen uit Duitsland. Op andere plaatsen moest ook worden ingegrepen. De politie heeft parkbezoekers in Amsterdam weggestuurd. Veel wegen naar het strand of recreatieplassen zijn inmiddels afgesloten vanwege de drukte.

Drukke zomerse stranden
De Veiligheidsregio zag zich genoodzaakt een oproep te doen uitgaan niet meer naar Zeeland te komen. De files waren kort daarna opgelost, maar de stranden boden toch al snel een behoorlijk zomers beeld.