Magneetvisser vind revolver in In kanaal Dongen

Het desbetreffende wapen. Foto: Politie Dongen

Magneetvisser vind revolver in In kanaal Dongen

DONGEN – Een magneetvisser heeft afgelopen maandag een oude revolver opgevist uit het Wilhelminakanaal in Dongen. De politie onderzoekt waar het wapen vandaan komt. 

De vissers stelden het wapen veilig toen ze het vonden en namen contact op met de politie. Die kwam en heeft het meegenomen voor onderzoek. Hoe oud de revolver is, is nog moeilijk te zeggen. Het wapen is behoorlijk aangetast door de tijd in het water. 

Magneetvissen
Magneetvissen lijkt op het vissen zoals iedereen het kent, alleen word er dan niet gevist op vissen maar op metalen voorwerpen die in het water liggen (mits ze deels magnetisch zijn). Magneetvissen kun je langs meertjes, sloten, kanalen, grachten. Sommige magneetvissers gaan per boot om vanaf de reling hun vismagneet uit te werpen.