(VIDEO) Grote schuurbrand Made, brandweer voorkomt overslag naar woning

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO) Grote schuurbrand Made, brandweer voorkomt overslag naar woning

MADE – Een schuur met rieten dak gelegen aan de Dahliastraat in Made vatte woensdagmiddag vlam. De eerste melding kwam omstreeks 12:40 bij de meldkamer binnen. Omdat post Made buiten dienst was werden Terheijden en Den Hout gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer had ook een gedeelte van de woning met rieten kap vlam gevat. De brandweer schaalde op naar grote brand.

Foto: Marcel van Dorst

Door snel optreden van de brandweer ter plaatse kon de woning verder gered worden. Wel is eer een groot gedeelte van het rieten dak verwijderd om daar de brandhaard uit te krijgen.

In eerste instantie hebben de bewoners geprobeerd om met tuinslangen de brand te blussen maar het vuur greep te snel om zich heen. Buurtbewoners hebben geholpen om de brand te bestrijden. Ook burgemeester Gert de Kok kwam kijken naar de brand.

Er raakte voor zover niemand gewond bij de brand. Het schuurtje is totaal in vlammen opgegaan. Wat de precieze schade aan de woning is kon nog niet verteld worden. Ook de oorzaak van de brand is niet bekend en zal onderzocht worden door Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer. Ten tijde van de brand was de Dahliastraat afgesloten.