Verwachting beslissing kabinet; “Terrassen niet eerder dan 1 juni open”

Verwachting beslissing kabinet; “Terrassen niet eerder dan 1 juni open”

BRABANT – De eerste geluiden die naar buiten komen is dat de horeca op zijn vroegst 1 juni om 12.00 uur open mag. Dat advies van het Veiligheidsberaad wordt vandaag door het kabinet overgenomen, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Door om 12.00 uur open te gaan en niet gelijk na middernacht, hopen de burgemeesters te voorkomen dat ‘s nachts te veel mensen naar de horeca gaan en er bijvoorbeeld feestjes komen. Veel horecazaken wilden liever een paar dagen eerder open, zodat ze konden profiteren van het Pinksterweekend, maar dat ziet het Veiligheidsberaad niet zitten. 

Verschillende strandtenten, cafés en andere horecagelegenheden hebben aangegeven al voor het pinksterweekeinde of zelfs al met hemelvaart open te willen gaan. Volgens hen kan het op een veilige manier. De burgemeesters willen echter een landelijke lijn.