Versoepeling corona-maatregelen volgens plan; sportscholen mogelijk eerder open

archieffoto

Versoepeling corona-maatregelen volgens plan; sportscholen mogelijk eerder open

De horeca mag niet eerder dan 1 juni opengaan en dan pas vanaf het middaguur. De basisscholen en kinderopvang gaan per 8 juni weer helemaal open. Dat heeft het kabinet vandaag besloten en is bekend gemaakt door premier Rutte. ‘We hebben die ruimte met zijn allen verdiend’, zei hij tijdens de persconferentie. 


Verbod beroepsvorming vervalt
Het verbod op groepsvorming in de open lucht vervalt. Mensen mogen buiten weer samenkomen als ze anderhalve meter afstand houden. Daarbij geldt geen maximale groepsgrootte meer.

Dertig bezoekers
Per horeca gelegenheid of ander openbaar gebouw zoals bioscoop, musea en restaurant mogen dertig bezoekers exclusief het personeel binnen zitten. Wel met naleving van de anderhalve meter regel. Terrassen buiten hebben geen maximum zolang er maar aan de anderhalve meter regel wordt voldaan. Wel wordt in de meeste gevallen verwacht om vooraf te reserveren.

Sportscholen mogelijk eerder open.
Sportscholen moeten nog dicht blijven, wel wordt gekeken naar mogelijkheden om eerder open te gaan dan de 1 september die nu op het spoorboekje staan.

Openbaar vervoer met mondkapje
Het openbare vervoer gaat per 1 juni de normale dienstregeling oppakken. Wel wordt verwacht dat het reizigers zijn die het vervoer noodzakelijk nodig hebben. De verplichting is een mondkapje, bij niet naleven van deze regeling kan er beboet worden met 95,- euro.

Later meer……..