Bredase horeca wil 25 mei al proefdraaien: ‘oefenproject voor rest van Nederland’

Foto: Marcel van Dorst

Bredase horeca wil 25 mei al proefdraaien: ‘oefenproject voor rest van Nederland’

BREDA – KHN Breda heeft een plan ontwikkeld om op 25 mei te gaan proefdraaien. Met de steun van gemeente en politie biedt de horeca zich bij het kabinet aan als ‘oefen-project’ voor de rest van Nederland zodat die straks op 1 juni de deuren en terrassen op een veilige wijze weer (beperkt) kunnen openen. De kans bestaat namelijk dat het heropenen van de horeca tot chaos kan leiden. Het oefenen zou alleen voor inwoners van Breda zijn.


Geen groot carnaval
Het heropenen van de horeca ‘moet geen groot carnaval worden”, legt Johan de Vos van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. “Het is namelijk een reëel scenario dat iedereen straks op 1 juni massaal naar de horeca gaat komen. ‘Ga oefenen’, zei premier Rutte al in het Kamerdebat en wij willen daarom een oefen-dag organiseren. Dat kan ons en de rest van Nederland enorm helpen om de heropening van de horeca in goede banen te leiden. We kunnen zo veel leren, weeffouten in de protocollen aantonen, en de angst wegnemen dat het fout gaat op 1 juni.”

1 Juni 12:00 uur
Eerder lekte al uit dat het kabinet waarschijnlijk gaat beslissen om echt niet eerder dan 1 juni om 12:00 toestemming te geven voor het openen van de terrassen. Het kabinet maakt vanavond de definitieve plannen officieel beken.