Brand op balkon flat Rubinsteinstraat, brandweer voorkomt erger

Foto: Jack Brekelmans

Brand op balkon flat Rubinsteinstraat, brandweer voorkomt erger

TILBURG – De Tilburgse brandweer is zaterdagavond omstreeks 23:45 uur uitgerukt voor een woningbrand aan de Rubinsteinstraat in Tilburg. De brand zou begonnen zijn op het balkon aan de achterkant van de flat. “Door de hitte sneuvelde een raam en breidde de brand zich uit”, laat een ooggetuige weten.

Huisdieren gered
De bewoonster en haar dochter konden het appartement veilig verlaten. Zij zijn wel nog even nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer haalde een kat en een kooi met twee vogels uit het appartement. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Twee autobranden
Later deze nacht werd de brandweer ook gealarmeerd voor twee autobranden. Waarschijnlijk zijn deze twee branden aangestoken. Of de balkonbrand verband houdt met de autobranden is niet bekend. De politie doet onderzoek.