Minder dan 500 coronapatiënten op de ic, aantal Brabantse patiënten gelijk gebleven

Minder dan 500 coronapatiënten op de ic, aantal Brabantse patiënten gelijk gebleven

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care (ic) is maandag gedaald tot 498. Dat zijn er 9 minder dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er liggen nog 15 Nederlandse coronapatiënten op de intensive care in Duitsland. Dat aantal is vergeleken met zondag gelijk gebleven.

Het aantal niet-coronapatiënten op de intensive care is ook afgenomen, met 30 naar 388. Dat betekent dat er nu 886 patiënten op de intensive care liggen, dat is ruim binnen de normale capaciteit van 1.150 bedden. Zondag zei voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg dat de landelijke ic-bezetting weer op het normale niveau ligt.

Brabant
Het aantal patiënten in de Brabantse ziekenhuizen met coronaverschijnselen is zondag gelijk gebleven, ten opzichte van een dag eerder.