Efteling opent op 20 mei haar deuren weer na sluiting door corona

Foto: Marcel van Dorst

Efteling opent op 20 mei haar deuren weer na sluiting door corona

KAATSHEUVEL – Vooralsnog is de Efteling voornemens om op 20 mei haar deuren weer te openen. Het attractiepark heeft dat in overleg met de Brabantse veiligheidsregio’s besloten. Het attractiepark is dan klaar om een derde van het normale aantal bezoekers te ontvangen, laat ze weten. Op vrijdag 13 maart ging het park in Kaatsheuvel dicht als gevolg van de coronacrisis.


Foto: Marcel van Dorst

Het openen van het attractiepark gebeurt stapsgewijs. ,,Veiligheid heeft altijd onze prioriteit. We beginnen met een kleine groep gasten en verwelkomen daarna steeds meer gasten in ons park. Zo kunnen onze medewerkers wennen aan nieuwe werkwijzen en kunnen we, waar nodig, de puntjes op de i zetten.”

Zoals eerder al bekend werd gemaakt, is vakantiepark Efteling Bosrijk nu alweer open. Een spontaan dagje Efteling is de komende tijd nog niet mogelijk. Vooraf online een kaartje kopen is verplicht. Zo kan het park zich houden aan een maximum aantal bezoekers.