Ruim 12 Miljoen euro aangetroffen in verborgen ruimte woning Eindhoven

Foto: politie

Ruim 12 Miljoen euro aangetroffen in verborgen ruimte woning Eindhoven

EINDHOVEN – De Dienst Landelijke Recherche heeft op 1 mei een 35-jarige man in een woning in Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. Dat gebeurde in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Ook is beslag gelegd op ongeveer 12,580 miljoen euro. Dit is het hoogste bedrag dat tot nu toe op één locatie is gevonden.


Tijdens de doorzoeking in de woning is in een verborgen ruimte een contant geldbedrag van circa 12,580 miljoen euro aangetroffen. Dit was allemaal papiergeld van 20 tot 500 euro biljetten met dus een enorme gezamenlijke waarde maar ook een behoorlijk gewicht van 255 kilo.  Ook zijn o.a. twee vuurwapens met munitie, een PGP telefoon en een geldtelmachine gevonden. Op het geld en de goederen is beslag gelegd.