Kabinet versoepelt coronamaatregelen: Nederland gaat per maand verder open

Foto: Marcel van Dorst

Kabinet versoepelt coronamaatregelen: Nederland gaat per maand verder open

Het kabinet heeft een stappenplan opgesteld hoe het land uit de intelligente lockdown moet komen. Dat zal gaan in vier stappen. Elke keer wordt een week van tevoren besloten of de versoepeling doorgaat, op basis van het OMT-advies. Dat staat te lezen op de site van RTL Nieuws

De boodschap #blijfthuis gaat vanaf 11 mei veranderen in #blijfthuisalsjeklachtenhebt. Wel moet iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar blijven, moeten mensen regelmatig hun handen blijven wassen en thuiswerken blijft. Groepen van 10 mensen worden toegestaan en buitensport in groepen wordt ook boven 18 jaar toegestaan.

In alle 25 GGD-regio’s wordt een pilot gestart met een ruimere bezoekregeling voor verpleeghuizen. Per regio 1 verpleeghuis, om te kijken hoe het bezoek kan worden opgevoerd. Het is nog onbekend wanneer die pilot begint.

Contactberoepen open vanaf 11 mei
Bijna alle contactberoepen kunnen open, behalve sekswerkers. De beroepen moeten wel 1,5 meter in acht blijven nemen. Groepen van 10 mensen worden toegestaan. Buitensport is mogelijk in groepen van maximaal 10 personen, ook boven 18 jaar toegestaan (geen wedstrijden en thuis douchen).

Terrassen open op 1 juni
De terrassen gaan open met 1,5 meter afstand. Restaurants alleen op reservering met een maximumaantal van 30 personen. Die maatregel geldt ook voor bioscopen en theaters.