Spelers PSV leveren salaris in; ‘Ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk’

Foto: Marcel van Dorst

Spelers PSV leveren salaris in; ‘Ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk’

EINDHOVEN – De selectie van PSV lijkt bereid om een deel van zijn salaris in te leveren vanwege de coronacrisis. De spelersraad sprak vrijdag voor de tweede keer met de directie van de Eindhovenaren over een mogelijk korting.


Foto: Marcel van Dorst

“Ook namens mijn collega’s kan ik zeggen dat het een goed, constructief gesprek is geweest”, zegt aanvoerder Ibrahim Afellay op de site van PSV. “De ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk. Er is geen twijfel over de noodzaak om goed te kijken welke bijdrage we kunnen leveren.”

De spelersvakbonden VVCS en ProProf willen eventuele kortingen op salarissen van voetballers centraal regelen. De vakbonden hadden donderdag nog een “constructief overleg” met werkgeversorganisatie FBO. Alle partijen spraken af er inhoudelijk niks over te zeggen.

“Die gesprekken respecteren we natuurlijk”, aldus Afellay. “De vakbonden vertegenwoordigen ook ons als spelersgroep en PSV als club. We rekenen erop dat er snel duidelijkheid komt.”