(VIDEO) Clubicoon Jelle ten Rouwelaar verruilt NAC voor Anderlecht

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO) Clubicoon Jelle ten Rouwelaar verruilt NAC voor Anderlecht

BREDA – Na 13 jaar gaat Jelle ten Rouwelaar NAC verlaten voor een nieuwe uitdaging. De voormalig sluitpost en huidig keeperstrainer heeft onlangs bij de directie te kennen geven een stap te willen maken. Dat Jelle een bijzonder goede, maar ook ambitieuze keeperstrainer is, zal niemand zijn ontgaan. Jelle heeft inmiddels een overeenkomst bij Anderlecht getekend en kan hiermee zijn ambities als keeperstrainer waarmaken.


Na dienstverbanden van FC Emmen, PSV en Austria Wien kwam de geboren Fries in 2007 bij NAC terecht. Hier won hij de directe strijd om een basisplaats van Edwin Zoetebier. Om deze vervolgens 9 jaar lang niet kwijt te raken. Jelle groeide uit tot een icoon binnen de club, mede ook door zijn NOAD-mentaliteit, goede keeperskwaliteiten en zijn persoonlijkheid. Niemand keepte ooit meer wedstrijden achtereen in de basis dan Jelle ten Rouwelaar (280 wedstrijden).

In 2016 beëindigde Jelle zijn keepercarrière om aan de slag te gaan als keeperstrainer van NAC. De afgelopen 4 jaar heeft Jelle zich ontwikkeld tot een uitstekende keeperstrainer die onder andere werkte met: Jorn Brondeel, Andries Noppert, Nigel Bertrams en Nick Olij. Zijn uitstekende kwaliteiten als keeperstrainer maken dat hij nu de stap richting Anderlecht kan maken.

Tom van den Abbeele: ‘’Jelle gaf onlangs bij ons aan een stap te willen maken in zijn carrière om een ambitie na te streven. Gezien zijn staat van dienst en loyaliteit aan NAC, gunnen wij hem dit van harte. Jelle is naast een bijzonder goede en ambitieuze keeperstrainer ook een geweldig mens. Hij zal dan ook erg gemist worden binnen NAC. Wij zijn Jelle ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft gedaan.’’

Jelle ten Rouwelaar: ‘’NAC is een heel mooie club met fantastische supporters. Zij stonden al die jaren letterlijk en figuurlijk achter me, in goede en slechte tijden. Zonder de supporters is er geen NAC. De steun en het vertrouwen die ik al die jaren van ze heb gekregen is onbeschrijflijk en het is lastig om in een aantal zinnen dit gevoel uit de drukken. Ik ben alle supporters van NAC ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten die we hebben mogen meemaken. ‘’

Bron: NAC.nl