RKC hervat zijn trainen weer volgens corona-protocol

Op deze manier trainen zit er voorlopig nog niet in – Foto: Marcel van Dorst

RKC hervat zijn trainen weer volgens corona-protocol

WAALWIJK – RKC Waalwijk hervat woensdag na een onderbreking van ruim zes weken de trainingen. Van groepstrainingen is voorlopig nog geen sprake. Er wordt gewerkt in kleine groepjes, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

De KNVB verstuurde afgelopen vrijdag een protocol van de manier waarop weer getraind mag worden. Per sessie mogen er maximaal zes spelers op het veld staan. Dat aantal kan geleidelijk uitgebreid worden. De spelers moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden. In de richtlijnen is ook het aantal mensen van de technische staf dat op het veld mag zijn omschreven. 

RKC Waalwijk begint met vier spelers per sessie. De poorten van het complex blijven bij die trainingen gesloten voor de supporters. De spelers gebruiken alleen het trainingsveld en verlaten meteen na de training weer het complex. Het is nog niet bekend hoe lang de club op een dergelijke manier te werk zal gaan en hoe lang er nog wordt door getraind.