IKEA opent haar deuren na wekenlange corona-sluiting

Foto: Marcel van Dorst

IKEA opent haar deuren na wekenlange corona-sluiting

BREDA – De vestigingen van IKEA zijn weer geopend maar wel onder strikte veiligheidsmaatregelen. De winkels waren bijna anderhalve maand gesloten door de coronacrisis. Nog voordat de winkel open was, stond er al een rij mensen staat om Omroep Brabant te lezen.

Er wordt maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten, en winkelen is toegestaan met maximaal twee personen. In de inspiratieruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer en keuken, mag je maar met één persoon tegelijk naar binnen. 

Daarnaast moet overal anderhalve meter afstand worden gehouden, en moet er zoveel mogelijk contactloos worden betaald. Bij de kassa’s en de klantenservice zijn plexiglas schermen geplaatst. 

De restaurants en speelplaatsen van IKEA zijn nog wel gesloten.