Koningsdag in Brabant, op gepaste afstand vanwege corona-virus

Een andere Koningsdag dan normaal. Foto: Marcel van Dorst

Koningsdag in Brabant, op gepaste afstand vanwege corona-virus

BRABANT – Een online vrijmarktplaats, online streaming evenementen en optredens waar geen publiek bij is, het is een rare gewaarwording bij deze Koningsdag. Dat allemaal vanwege het corona-virus.

In geen enkele West-Brabantse gemeente gaat een festiviteit door. Wel hebben bepaalde oranjestichtingen iets anders bedacht. Zo kunnen kinderen in Woensdrecht, Hoogerheide en Putte een prijs winnen met de mooiste straattekeningen, versierde fietsen of huizen. Stichting Bijzondere Activiteiten in Oud Gastel houdt een zelfde fotowedstrijd. Oranjevereniging Ulvenhout start een kleurplatenwedstrijd, zo staat op BN de Stem te lezen.

Ook aan de ouderen wordt gedacht. Zo krijgen de bewoners van de Koutershof in Zundert een petitfour aangeboden namens de gemeente. In Ossendrecht kunnen de ouderen van het woonzorgcentrum een uurtje genieten van muziek. Familieleden kunnen van te voren een plaatje aanvragen. In Rucphen wordt geprobeerd om artiesten te laten optreden bij De Kerkakkers in Rucphen en Heidestede in St. Willebrord.

Zuidwest TV
Inwoners van Bergen op Zoom en Dongen kunnen rekenen op een speciale televisie-uitzending. Via ZuidWestTV is de boodschap van burgemeester Frank Petter te volgen.