Festivals volgend jaar ook in gevaar, pandemie niet meer te verzekeren

Foto: Marcel van Dorst

Festivals volgend jaar ook in gevaar, pandemie niet meer te verzekeren

EINDHOVEN – Organisatoren van festivals en grote muziekevenementen kunnen zich niet meer verzekeren tegen een pandemie. Dit nu volgens de NOS verzekeraars de dekking bij een pandemie uit hun pakketten hebben gehaald. Hierdoor zou het festivalseizoen van volgend jaar in gevaar komen.

Voor verzekeraars is het op dit moment ‘een te groot risico’ om pandemiedekking te geven, zegt Van Denderen. Bovendien zouden de premies onvoorstelbaar hoog zijn.

Dat maakt het voor de evenementen erg lastig. Zonder deze verzekering kan de klap, die toch al enorm is, volgend jaar misschien nog wel groter worden. De sector zet dan ook een vraagteken bij het organiseren van evenementen volgend jaar.