Politieagent wacht komst brandweer niet af, en blust beginnende woningbrand Tilburg

Foto: Jack Brekelmans

Politieagent wacht komst brandweer niet af, en blust beginnende woningbrand Tilburg

TILBURG – Een politieagent heeft vrijdagavond omstreeks 18:20 uur een beginnende woningbrand in de kiem gesmoord. Bij een woning aan de Van Otterloostraat in Tilburg-Noord was door een nog onbekende oorzaak, brand tussen gevelbeplating van twee woningen ontstaan.

Foto: Jack Brekelmans

De agent wachtte de komst van de brandweer niet af en smoorde de brand in de kiem door met een tuinslang de brand te blussen. Omdat niet bekend was bij welke woning de brand ontstond, heeft de brandweer van een woning de voordeur geforceerd om de woning te betreden. Deze bewoner was namelijk niet thuis. De brandweer heeft de gevelbeplating aan de achterzijde van de twee woningen deels verwijderd.

Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek waardoor de brand is ontstaan.