KNVB beslist; RKC blijft in eredivisie, Willem II speelt Europees

Ook komend seizoen eredivisie in het Mandemakers stadion in Waalwijk – Foto: Marcel van Dorst

KNVB beslist; RKC blijft in eredivisie, Willem II speelt Europees

WAALWIJK / ZEIST – ADO Den Haag en RKC Waalwijk spelen ook aankomend seizoen in de eredivisie. SC Cambuur en De Graafschap blijven in de Keuken Kampioen Divisie. Dat is de uitkomst van D-Day in het Nederlands betaald voetbal.

De directie van de KNVB, met Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, heeft na een stemming onder de clubs besloten geen promotie-degradatieregeling te hanteren voor het seizoen 2019/2020. Dat kon door de coronacrisis niet worden uitgespeeld. In een videocall met alle profclubs en vertegenwoordigers van trainers en spelers werd vandaag besproken hoe het verder moest met de eredivisie.

Willem II in actie tegen RKC – Foto: Marcel van Dorst

Willem II gaat Europa in
Het bestuur betaald voetbal verdeelt de Europese tickets op basis van de huidige ranglijst, zoals de UEFA donderdag ook al dringend verzocht. Dat betekent dat Ajax zich als nummer één rechtstreeks plaatst voor de Champions League en AZ voorronde CL speelt. Feyenoord is als nummer drie verzekerd van de groepsfase van de Europa League en PSV (4de) en Willem II (5de) van de voorrondes van de EL. FC Utrecht valt zo dus buiten de boot, ondanks dat het een duel minder heeft gespeeld dan Willem II en een beter doelsaldo heeft.