Verwarde man steekt politieagent neer, verdachte neergeschoten door politie

Foto: Toby de Kort

Verwarde man steekt politieagent neer, verdachte neergeschoten door politie

HAGHORST – De politie heeft een verdachte neergeschoten die met messen stond te zwaaien. Het incident gebeurde op de Moergestelseweg. Een agent zou door de man gestoken zijn met een mes en raakte gewond. Daarop heeft een agent zijn wapen getrokken en een schot gelost op de verdachte. Deze is daardoor gewond geraakt.


Foto: Toby de Kort

Verward
Volgens de politie en buurtbewoners is de man op meerdere plaatsen gezien en maakte hij een verwarde indruk. Toen de politie arriveerde stak de man op een agent in, waarop hij werd neergeschoten. Een buurvrouw had de man eerder al verderop in het dorp gezien. “Hij was aan het neuriën en springen en maakte een rare indruk. Mensen riepen al vanuit een auto dat ze voorzichtig moest zijn, omdat de man zo raar deed.”

De politie bevestigt dat de man op meerdere plaatsen is gezien. Behalve op de Sint Josephstraat is hij ook gezien bij voetbalclub EDN’56. Ook bij de kerk en op de Moergestelseweg, waar hij werd neergeschoten, is hij door mensen gezien.