(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel
(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel

(GRIP1) Grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel

MOERGESTEL – Achter trappistenabdij Koningshoeven woedt een grote bosbrand. Het gaat om het natuurgebied Kerkeindse hei. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en eehft ondertussen opgeschaald naar GRIP1. Ook zijn dertien korpsen uit omliggende gemeentes gealarmeerd. Ook komt er hulp uit België, laat de Veiligheidsregio op Twitter weten. Doordat er veel wind staat en het droog is in de natuur, bestaat er vrees dat de vlammen zich snel gaan verspreiden. 

De melding van de brand kwam rond kwart over drie binnen bij de brandweer. Iemand die het vuur zag heeft 112 gebeld. Hoe groot de oppervlakte van het brandend gebied nu ongeveer is, kon de woordvoerder nu nog niet zeggen. De Veiligheidsregio waarschuwt om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Het is niet de eerste bosbrand deze week. Door de extreme droogte was er al een grote natuurbrand op de Deurnese Peel en dinsdagochtend woedde er een bosbrand in het bosgebied bij Oosterhout.