En weer kun je je auto gaan wassen…….

Foto: Marcel van Dorst

En weer kun je je auto gaan wassen…….

Veel auto’s staan nu vaak buiten dienst voor je woning en zijn inmiddels bedekt met een vieze groene of gele laag stof. Maar waar komt deze stoffige bende vandaan? De eerste gedachte is dat het misschien wel om Saharazand gaat, maar dat is niet het geval. Wat is het dan wel?

Het stof dat nu massaal neer dwarrelt in Nederland is vooral van stuifmeelkorrels van de berk, meldt Weerplaza. Deze staat nu in bloei en niet alleen in eigen land, maar ook in de omringende landen.

Als je last hebt van hooikoorts dan weet je heel goed waarom je auto vol zit met geel stof. De komende weken kunnen mensen met hooikoorts zich dan ook weer schrap zetten, want de graspollen komen eraan. De kans op hooikoortsklachten neemt daardoor flink toe.

De grote piek moet nog komen en tot die tijd wordt het dus regelmatig je auto wassen om hem zandvrij te krijgen……….