Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man
Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man

Overleden fietser Oss doodgestoken door verwarde man

OSS – De overleden fietser die gevonden werd op de kruising van de Julianasingel met de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss is doodgestoken. Het gaat om de 18-jarige Rik van de Rakt uit Heesch. Dat bevestigen familieleden aan De Telegraaf. „Hij heeft nog gebeld met zijn stiefvader Marco en heeft om hulp geschreeuwd.”

Foto Gabor Heeres

Rik werd zondag iets voor acht uur in de ochtend naast zijn fiets gevonden, op de kruising van de Julianasingel en de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Dat was dichtbij het verzorgingstehuis waar hij werkte. Zijn dood is in het dorp ingeslagen als een bom.

Verwarde indruk
Na een melding over een verwarde persoon op station in Oss kwamen gaandeweg het onderzoek aanwijzingen naar voren dat de man mogelijk betrokken was bij de dood van het 18-jarige slachtoffer. De verdachte, een 25-jarige man uit Heesch is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het blijkt een bekende van de politie te zijn.

Hij zit vast voor verder onderzoek en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er zijn geen aanwijzingen dat verdachte en slachtoffer elkaar kennen. Ook is nog onduidelijk wat er aan de steekpartij voorafging.

Op de plaats waar het slachtoffer is overleden zijn bloemen neergelegd.

Foto’s Gabor Heeres