Voetbalseizoen afmaken of toch maar niet?

Foto: Marcel van Dorst

Voetbalseizoen afmaken of toch maar niet?

BRABANT – De Brabantse eredivsie- en Jupiler legeau clubs verkeren nog in onzekerheid. Wordt dit seizoen nog afgemaakt of wordt er niet meer gevoetbald. Dan is het nog de vraag worden alle resterende wedstrijden nog afgemaakt of zal het in een afgeslankte vorm verder gaan. Dat de wedstrijden in eerste instantie zonder publiek worden gevoetbald is eigenlijk wel een zekerheidje.

Zonder publiek
Onder meer viroloog Ab Osterhaus sprak onlangs de vrees uit dat er in heel 2020 niet meer met publiek zou kunnen worden gevoetbald. Ook internationaal zeiden meerdere deskundigen met betrekking tot grote sportevenementen daar bang voor te zijn.

Foto: Marcel van Dorst

Komende dinsdag zal daar meer duidelijkheid over komen en kan de KNVB zijn plan trekken. ,,Als de regering dinsdag beslist om grote evenementen tot september te schrappen en dat bij het kabinetsbesluit bekendmaakt, schept dat duidelijkheid. Dan kunnen wij verder aan de slag.” Een woordvoerder voegde daaraan toe daar nu nog niet op vooruit te willen lopen.

België en Duitsland
In België en Duitsland heeft de politiek in elk geval voor de komende maanden duidelijkheid geschapen. Als er in die landen weer gevoetbald gaat worden, dan zal het in elk geval tot eind augustus zonder publiek gebeuren. Het samenkomen van grote groepen supporters zou fnuikend zijn voor de bestrijding van het coronavirus, is de gedachte. En wie zijn oor te luisteren legt bij de wetenschap, is geneigd te denken dat het verbod op toeschouwers na 31 augustus nog veel langer van kracht blijft.