Ikea opent haar deuren weer vanaf 28 april

Foto: Marcel van Dorst

Ikea opent haar deuren weer vanaf 28 april

BREDA – De deuren van Ikea gaan weer open. Dat maakte het bedrijf vrijdagavond bekend. Op 17 maart sloot de woonwinkel zijn deuren in verband met het coronavirus. Vanaf 28 april zijn bezoekers weer welkom bij de vestigingen van Ikea.


Onder voorbehoud
“De heropening op 28 april is onder voorbehoud. Wij blijven alert op de maatregelen en adviezen van het RIVM en de Nederlandse overheid”, laat een woordvoerder van IKEA aan NU.nl weten. Alle winkels van IKEA in Nederland waren sinds 17 maart gesloten.

De winkels zullen niet zomaar opengaan. Er zullen een tal van maatregelen gelden. Zo mag er maar een beperkt aantal klanten tegelijkertijd naar binnen en niet meer dan twee mensen samen. Ook zijn er plexiglasschermen bij de kassa’s en klantenservice en er wordt gehandhaafd op het houden van anderhalve meter afstand. De speelruimte en het restaurant blijven voorlopig dicht.