Vijf aanhoudingen en 1500 kilo cocaïne in beslag genomen

Foto: Dave Hendriks

Vijf aanhoudingen en 1500 kilo cocaïne in beslag genomen

BEST / ROTTERDAM – De politie heeft in totaal vijf mannen aangehouden nadat er in de Rotterdamse haven ruim 1500 kilo cocaïne werd onderschept. Vier van de vijf mannen werden woensdag in Best aangehouden in een loods. De vijfde werd dezelfde dag in Rotterdam opgepakt.


De containers werden in Best afgeleverd. Foto: Dave Hendriks

Getipt
De politie had een tip gekregen over de komst van de cocaïne. De containers kwamen uit Brazilië. Na onderzoek kwam de politie uit bij een loods in Best. Daar kwamen volgens getuigen containers binnen die uit Rotterdam afkomstig waren waarna de douane en de politie bij het pand binnenvielen.

Langer vast
De vijf verdachten komen uit Joegoslavië, Turkije, Albanië en Frankrijk. De verdachten zijn door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot vrijdag dat alle verdachten veertien dagen langer vast blijven zitten.