Grote festivals gaan deze zomer niet door in België

Foto: Marcel van Dorst

Grote festivals gaan deze zomer niet door in België

België – Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de beslissing is nu officieel gevallen bij de Nationale Veiligheidsraad. Er zullen deze zomer geen grote festivals plaatsvinden tot eind augustus bij onze zuiderburen, wat betekent dat onder meer Rock Werchter, Graspop, de Gentse Feesten, Tomorrowland en Pukkelpop afgeschaft worden. Of de kleinere festivals mogen doorgaan, is nog niet zeker.

Joel Hoylaerts / Photo News

Brabanders
Veel Brabanders bezoeken deze feesten en zullen dus dit festivalseizoen als verloren kunnen beschouwen. Grote kans dat deze maatregel ook voor Nederland zal gaan gelden. Daar wordt volgende week meer duidelijkheid over verwacht.

De laatste weken gingen er al enkele stemmen op die stelden dat grote festivals zoals Tomorrowland niet zullen kunnen doorgaan, maar de organisatoren daarvan wachtten de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad af. In de persconferentie van woensdagavond werd duidelijk dat de weides van grote festivals gesloten zullen blijven voor de duizenden festivalgangers tot en met augustus. Dat werd beslist in samenspraak met festivals over het hele land.