(VIDEO) Veroordeelde moordenaars die vriend doodschoten voortvluchtig

(VIDEO) Veroordeelde moordenaars die vriend doodschoten voortvluchtig

BREDA – De politie is dringend op zoek Azzeddine Azahaf (28) en Anel Bijedic (29). Beide mannen zijn donderdag 9 april 2020 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor moord, maar zijn sindsdien spoorloos.

De mannen zijn veroordeeld vanwege een dodelijk schietincident op 9 januari 2018 in Breda. Die dinsdag ontdekte de politie een doodgeschoten man in een flat aan de Roeselarestraat. Nog dezelfde dag werden Azahaf en Beijedic aangehouden.

Gewond door val
Azahaf en Bijedic probeerden toen te vluchten, maar konden niet weg komen via de lift of trap, omdat de politie bij de voordeur stond. Ze probeerden via het balkon van de derde etage naar beneden te vluchten en kwamen daarbij ten val. Ze raakten allebei zwaargewond.

Op de vlucht
Beide mannen zaten daarna anderhalf jaar vast, maar werden in oktober 2019 voorlopig vrijgelaten tot hun zaak voor de rechter zou komen. Op donderdag 9 april 2020 veroordeelde de rechter hen tot 20 jaar gevangenisstraf voor moord. De mannen zijn sindsdien echter spoorloos.

Beide mannen zijn vuurwapengevaarlijk. Benader hen niet zelf, maar bel als u (een van) hen ziet direct 112. 


Anel Bijedic

Anel Bijedic

  • Geboren op 15 december 1990 
    in Trebinje (Bosniƫ en Herzegovina)
  • normaal postuur.