RIVM meldt minder doden (122) en ziekenhuisopnames (210) dan week eerder

Foto: Sem van Rijssel

RIVM meldt minder doden (122) en ziekenhuisopnames (210) dan week eerder

NEDERLAND/BRABANT – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dinsdag in de dagelijkse update 122 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Dat aantal is een stuk kleiner dan dat van een week eerder (234), maar mogelijk heeft dit te maken met het feit dat we uit een paasweekend komen.


Tot nu toe was het aantal meldingen steeds het grootst op dinsdag. Dat komt volgens het RIVM doordat veel sterfgevallen en ziekenhuisopnames van vrijdag, zaterdag en zondag op maandag in de administratie werden verwerkt. Maandag was het echter ook Tweede Paasdag, waardoor de piek deze week mogelijk naar woensdag verschuift.

Foto: Sem van Rijssel

Dinsdag meldt het RIVM dat nog eens 210 coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Ten opzichte van vorige week dinsdag (292) zijn dat er ook een stuk minder. Het aantal ziekenhuisopnames neemt al sinds het begin van deze maand gestaag af. Volgens het RIVM wijst dit erop dat de coronamaatregelen werken.

Brabant
In onze provincie zijn dinsdag 173 nieuwe besmettingen gemeld. In totaal zijn er nu 6033 geregistreerde coronapatiënten in Brabant.

Uit de nieuwste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) Brabant blijkt verder dat het aantal mensen dat met corona in Brabantse ziekenhuizen ligt niet langer daalt, maar al een aantal dagen stabiel is.

Het ROAZ laat weten dat er afgelopen nacht iets meer dan 140 mensen met corona op een ic in Brabant lagen. Precies een week geleden was de hoogste piek tot nu toe: toen lagen er ruim 40 coronapatiënten meer. Sindsdien daalt het aantal patiënten op de ic alleen maar.