Politie geen idee over branden in zendmasten

Foto: Christian Traets

Politie geen idee over branden in zendmasten

DRIEBERGEN/BRABANT – De politie tast nog in het duister wie er verantwoordelijk is of zijn voor de branden in zendmasten de afgelopen dagen. Het is onduidelijk of het steeds om dezelfde daders gaat en wat het motief is achter de brandstichtingen. “We zijn druk bezig te achterhalen wie erachter zit”, zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie dinsdag tegenover het ANP.

De politie onderzoek de branden. Foto: Jack Brekelmans

Maandagavond waren er opnieuw branden in zendmasten, deze keer twee in Almere. Afgelopen dagen waren er branden in onder meer Tilburg, Oudenbosch, Veldhoven en Nuenen. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. “De regionale informatie wordt momenteel gebundeld”, licht de politiewoordvoerder toe.

Groeiend protest
Vorig jaar constateerde de Nationaal Coƶrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat er groeiend protest is tegen zendmasten vanwege de uitrol van het 5G-netwerk. Volgens actievoerders zou de straling van antennes slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Ook zou door sommige complotdenkers worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.