Aantal nieuwe sterfgevallen met 94 op laagste niveau sinds 24 maart

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aantal nieuwe sterfgevallen met 94 op laagste niveau sinds 24 maart

NEDERLAND – Het aantal nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus is zondag met 94 kleiner dan een week eerder (115), zo blijkt uit de dagelijkse COVID-19-update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames (196) is kleiner dan vorige week zondag (253).

Afgelopen week kwam het aantal nieuwe ziekenhuisopnames één keer boven de 300 uit. Vooral in Brabant is de daling goed te zien. Zaterdag moesten er 80 mensen worden opgenomen, het laagste aantal sinds 15 maart. Ook het aantal mensen op de intensive cares daalt in onze provincie.

Dat Covid-19 zich minder snel verspreidt, komt volgens het RIVM door de strenge maatregelen die sinds 15 maart zijn genomen. In totaal zijn er nu 25.587 mensen besmet (geweest) met corona. De afgelopen 24 uur kwamen er 1174 nieuwe geregistreerde besmettingen bij.