Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd
Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd
Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd
Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd
Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd
Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd

Ook twee 5G locaties in Veldhoven zwaar beschadigd

VELDHOVEN – In de omgeving van de Heerbaan in Veldhoven is zaterdagochtend vroeg brand uitgebroken bij twee zendmasten. De politie gaat uit van brandstichting. Mogelijk heeft dat te maken met verhalen die op sociale media rondgaan over een verband tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus. Verderop in aan de Heerbaan kreeg ook een zendmast van T-mobile met brand te maken.


Een telecombedrijf is aanwezig om de schade te repareren. Andere masten in de omgeving nemen het werk van de beschadigde zendmast over. Volgens een medewerker is het vuur tot halverwege de zendmast gekomen.

Het is het zesde geval in Brabant waarbij moedwillig apparatuur van 5G masten vernield is. Zo waren er ook twee branden bij 5G masten in Oudenbosch.