Brandweer koelt gloeiende glasmassa uit oververhitte oven bij Ardagh Glass op Moerdijk
Brandweer koelt gloeiende glasmassa uit oververhitte oven bij Ardagh Glass op Moerdijk
Brandweer koelt gloeiende glasmassa uit oververhitte oven bij Ardagh Glass op Moerdijk
Brandweer koelt gloeiende glasmassa uit oververhitte oven bij Ardagh Glass op Moerdijk

Brandweer koelt gloeiende glasmassa uit oververhitte oven bij Ardagh Glass op Moerdijk

MOERDIJK – Een oververhitte glasoven bezorgt de brandweer en andere hulpdiensten sinds zaterdagmorgen half twaalf handenvol werk bij de Ardagh Glass Moerdijk bv aan de Orionweg op industrieterrein Moerdijk.

Volgens de Veiligheidsregio trad aan het eind van de ochtend door de oververhitting  een beveiligingsmechanisme in werking. ,,Dat mechanisme werkt het vloeibare glas uit de oven om brand te voorkomen. Het is een gloeiend hete massa die in een opvangbak terecht en gekoeld moet worden gekoeld met water. Anders kan de bak kapot gaan of overlopen. Bij dat proces helpt de brandweer het bedrijf”, zegt woordvoerster Louise Schneider van de Veiligheidsregio tegenover Bn De Stem.

In de loop van de dag is weliswaar opgeschaald naar ‘zeer zware brand’ maar daar is helemaal geen sprake van. Schneider zegt dat de brandweer het proces in de bedrijfsruimte juist goed onder controle heeft. ,,Bij het koelen van de glasmassa komt binnen echter zoveel hitte vrij in de vorm van stoom dat onze mensen het niet erg lang vol kunnen houden. Er moet snel gewisseld worden. Daarom hebben we meer mensen nodig en hebben we opgeschaald.”